Vragen over Spray-Tan:

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over spray-tan. Als u zelf nog vragen heeft over de spray-tan behandeling dan horen we ze graag.

tan-masthead

Hoe bereid ik mij voor op een Spray-Tan?

  • Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig), waxen en/of ontharingsmousses tot 48 uur er voor. Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.
  • Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.
  • Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Is Spray-Tan voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden. Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Duis tempus imperdiet dui eget porta. Mauris et mi tempor, accumsan turpis sodales, molestie ex.

Hoe werkt een Spray-Tan sessie?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Doormiddel van een speciale spraytechniek wordt er een laagje spraytan vloeistof op de huid aangebracht. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 15 minuten.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

De door ons gebruikte spraytan (Vani-T) heeft als 1e een Ecocert goedgekeurd DHA (organisch gecertificeerd) keurmerk. Het Ecocert-keurmerk (sinds 1991) mag alleen gevoerd worden door merken die willen bekrachtigen dat hun producten voldoen aan de strengste eisen op het gebied van onderzochte en goedgekeurde ingrediënten voor hun cosmetica. Omdat EcoCert ontstaan is op de strenge grondvesten van de bio-beweging in de zeventiger jaren moeten de producten ook voor grote delen van biologische oorsprong zijn.

Hoe lang blijft mijn Spray-Tan zichtbaar

De bruine kleur blijft ongeveer 10 dagen tot 2 weken zichtbaar wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep (PH-neutraal), of milde douchegel (PH-neutraal). Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid ‘schuurt’.

Mag ik zonnen?

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Als u zelf nog een vraag heeft over onze spray-tan behandelingen dan kunt u deze via onderstaand formulier sturen. We zullen uw vraag zo snel mogelijk beanwoorden

Stuur vraagclear